Zona Verde pentru Biciclete inaugurată în două mari licee ieșene

De Ziua Mondială a Bicicletei, comunitatea locală Iași Orașul Bicicletelor împreună cu Levi9 IT Services modernizează infrastructura pentru biciclete a două mari licee ieșene, Colegiul Național „Costache Negruzzi” și Liceul de Informatică „Gr. C. Moisil”, și montează stații modulare pentru bicicletele elevilor.

Din 3 iunie, elevii celor două licee vor putea folosi rastelele acoperite care le vor proteja bicicletele în timpul orelor de curs. Cele două licee ieșene sunt primele care intră în acest program amplu de modernizare a transportului activ.

„Susținem mersul cu bicicleta pentru că îi ajută pe tineri să se orienteze în spațiu, îi provoacă să descopere Iașiul și le permite să observe zilnic frumusețea și arhitectura deosebită a orașului în care locuiesc, în timp ce aleg cel mai scurt drum spre casă sau școală”, a declarat Costi Andriescu de la Iași Orașul Bicicletelor.

Prin implementarea acestui proiect, credem că putem starta marea tranziție de la mașină la bicicletă. Iașul are peste 15.ooo de părinți care își duc zilnic copiii cu mașina la școală și care ar fi bucuroși să câștige cel puțin o oră zilnic pentru fiecare drum neefectuat până la școala copilului.

„Este un mare pas înainte”, declară unul dintre părinți, al cărui copil este elev în clasa a VIII-a. „Vor socializa mai mult și se vor împrieteni mai ușor unii cu alții. Pe de altă parte, își vor consuma energia zilnică și se vor dezvolta armonios, bucurându-se de drumurile către școală împreună cu prietenii lor bicicliști”, încheie Daniela Mironescu, mamă a doi copii.
În ultimii ani, Levi9 Iași a susținut proiecte de mobilitate urbană atât de necesare comunității noastre, iar în perioada următoare vor fi cuprinse în programul de modernizare și alte instituții școlare.

“Ne place să pedalăm și să ne mișcăm liber! Atât mie și colegilor mei, cât și asociațiilor de părinți și profesori ai ambelor licee care ne-au sprijinit în identificarea unei soluții sustenabile pentru transportul activ al elevilor. Astfel, am dezvoltat împreună cu partenerii noștri din comunitatea Iași Orașul Bicicletelor un proiect care să răspundă întocmai nevoilor de mobilitate urbană ale liceelor implicate în proiect,” a declarat Anca Gafițeanu, Delivery Centre Director al Levi9 IT Services Iași.

Inițiativa civică aparține comunității Iași Orașul Bicicletelor, iar implementarea a fost posibilă datorită investiției realizate de compania Levi9 IT Services care se implică în fiecare an în transformarea obișnuinței sociale a elevilor, astfel încât tot mai multe biciclete să fie parcate corespunzător în curțile liceelor ieșene. De asemenea, multumim reprezentanților din Asociaţia Părinţi-Profesori a Liceului Teoretic de Informatică ,,Grigore C. Moisil’’ și a celor din Asociația Părinților din Cadrul Colegiului Național “Costache Negruzzi” Iași cu sprijinul cărora Zona Verde pentru Biciclete a prins viață.

Urmărește proiectul pe website-ul Levi9 IT Services: www.levi9.com și pe www.orasulbicicletelor.ro

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.